Zemra juaj mos u trondittë!

adminBibla, Dhiata e ReLeave a Comment

“Zemra juaj mos u trondittë; besoni në Perëndi dhe besoni edhe në mua!” Gjoni 14:1 Sa kishte kaluar mesnata. Koka më shumë se dhimbte rëndonte. Ime shoqe me zë të rënduar më thotë që të shkojmë të spitali. Është nata e pestë radhazi që mësyjmë dyerve të spitalit. Dyshimi për Covid-19 e bën turnin e natës të shikojnë me një … Read More

Na mëso të numërojmë ditët tona…

adminDhiata e Re, Dhiata e VjeterLeave a Comment

Ndoshta na duhej një vit sfidues që të gjithë të kemi mundësinë të kuptojmë se jeta nuk gjendet në sigurinë e rreme të këtij realiteti, as në iluzionet që i ndërtojmë rreth vetes, por në realitetin e ndërtimit të jetës sonë në dashurinë e Perëndisë.
Dorëzoja jetën Atij – i cili ka nën kontroll të ardhmen – dhe do të jesh i urtë.
Do të kesh shpresën në vitin që vjen, sido që të jetë e ardhmja!

5 arsyet se përse Krishtlindja është festa e duhur për vite të vështira!

adminDhiata e Re, Krishtlindja 2020Leave a Comment

Viti 2020 ishte një vit i vështirë… për të gjithë! Në gjithë botën!  Pothuajse asnjëherë më parë,në historinë moderne të botës, nuk jemi ndier të gjithë njësoj; në stres, të lodhur, të ngatërruar, të paqartë, në ankth, frikë e pasiguri! Megjithëse mezi presim t’ia hedhim kësaj situate e të kthehemi “në normalitet” (kushedi si do të jetë normaliteti, por kjo … Read More

Shpirti i vërtetë i Krishtlindjes!

adminDhiata e Re, Image, Krishtlindja 2018, Krishtlindja 2020Leave a Comment

“Dhe ndodhi që, sapo Elizabeta dëgjoji përshëndetjen e Marisë, fëmija i kërceu në bark, dhe Elizabeta u mbush me Frymën e Shenjtë dhe thërriti me zë të lartë, duke thënë “Ti je e bekuar ndër gratë dhe i bekuar është fryti i barkut tënd” Dhe nga po më ndodh kjo, që nëna e Zotit tim të vijë tek unë?” Luka … Read More

Kur të shuhen dritat e qytetit…

adminDhiata e Re, Krishtlindja 2018, Krishtlindja 2020Leave a Comment

“Unë kam ardhur si drita për botën, që kushdo që beson në mua të mos mbetet në errësirë.” Gjoni 12:46 Me mijëra kalimtarë befasohen ndërsa kalojnë nëpër rrugët e zbukuruara të qytetit me rastin e Krishtlindjes. E mbi gjithçka tjetër, duket se shikimin ua vjedh ndriçimi i dritave, me mijëra vezullime që përthyhen në beben e syrit. Duket sikur zbukurimi i … Read More