Gurët e përkujtimit…

adminDhiata e Vjeter0 Comments

“Ju do t’u përgjigjeni kështu: “Ujërat e Jordanit u ndanë para arkës së besëlidhjes të Zotit; kur ajo kaloi Jordanin, ujërat e tij u ndanë dhe këta gurë do të jenë për bijtë e Izraelit një kujtim për jetë”.” Jozueu 4:7 Të gjitha ditët e jetës sonë në praninë e Krishtit, janë arsye për të kujtuar mirësinë, besnikërinë, e çdo … Read More

Thirrja e mëmësisë

adminDhiata e Vjeter2 Comments

“Merre këtë fëmijë dhe ushqeje për mua dhe unë do të japë pagën tënde.” – Eksodi 2:6 Ato ishin ditë të vështira për kombin. Jeta nën skllavërinë e egjiptasve ishte bërë e padurueshme. Kësaj i ishte shtuar edhe një urdhër i fundit i Faraonit për vrasjen e gjithë të lindurve djem. Jokebedi ishte një nënë e re. Mbante në krahë … Read More

Ai pushon në prehrin e Jezusit…

adminDhiata e Vjeter0 Comments

Shpjegim nga redaksia e Lentes: Brent dhe Xheki janë një çift besimtarësh nga Amerika. Në vitin 2010 u lindi fëmija i tyre i pestë, i cili disa muaj pas lindjes u diagnostikua me një sëmundje të pashërueshme. Danieli jetoi 6 vite, përmes sfidave të vazhdueshme me shëndetin e tij. Por megjithëse pak vite, historia e tij dhe e besimit të … Read More

Ku është Perëndia në dhimbje?

adminDhiata e Vjeter0 Comments

“Veshi im kishte dёgjuar pёr ty, por tani syri im tё ka parё!” Jobi 42:5 Edhe atё ditё, si shumё ditё tё tjera, ishim nё spital. Shpeshherё i referoheshim spitalit si shtёpia jonё e dytё. Pёrveç vizitave tё shumta qё kisha, ajo ditё kishte dhe pritje plot ankth pёr pёrgjigjen e skanerit. Sa herё kishte momente tё tilla, ditёt ose … Read More

Kur kthehesh në shtëpi…

adminDhiata e Vjeter0 Comments

“Zoti është bariu im, asgjë nuk do të më mungojë. Ai më çon në kullota me bar të njomë, më drejton pranë ujërave që të çlodhin. Ai ma përtërin shpirtin, më çon nëpër shtigjet e drejtësisë, nga dashuria që ka për emrin e tij. Edhe sikur të ecja në luginën e hijes së vdekjes, nuk do të kisha frikë nga asnjë e keqe, … Read More