Të fortët e botës… dhe Mbretëria e Perëndisë!

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Ti ishe duke shikuar, o mbret, dhe ja një figurë e madhe; kjo figurë e stërmadhe, me një shkëlqim të jashtëzakonshëm, ngrihej para teje me një pamje të tmerrshme. Koka e kësaj figure ishte prej ari të kulluar, gjoksi i saj dhe krahët e saj ishin prej argjendi, barku i saj dhe kofshët e saj prej bronzi, këmbët e saj … Read More

Të ngatërrosh rrugën…

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Lum ata që kanë një rrugë pa njollë dhe që ecin me ligjin e Zotit. Lum ata që respektojnë mësimet e tij, që e kërkojnë me gjithë zemër dhe nuk kryejnë të keqen, por ecin në rrugët e tij. Ti na ke urdhëruar të respektojmë urdhërimet e tua me kujdes. Oh, rrugët e mia qofshin të qëndrueshme në respektimin e … Read More

Refreni i shpirtit… si një këngë!

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Zemra gënjehet më tepër se çdo gjë tjetër dhe sëmuret në mënyrë të pashërueshme; kush mund ta njohë atë?  Unë, Zoti, hetoj zemrën, vë në provë mendjen për t’i dhënë secilit sipas rrugëve të tij, sipas frytit të veprimeve të tij.”   Jeremia 17:10-11 Shpirti po kërkon të thotë diçka… Dhe shpesh flet përmes muzikës që na i lëmon telat … Read More

Gruaja e rinisë… dhe litarët e mëkatit!

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Qoftë i bekuar burimi yt dhe gëzohu me nusen e rinisë sate… Pse vallë, biri im, të biesh në dashuri me një grua që ka shkelur kurorën dhe të rrokësh gjirin e një të huaje? Sepse rrugët e njeriut janë gjithnjë përpara syve të Zotit, dhe ai vëzhgon të gjitha shtigjet e tij. I pabesi zihet nga vetë paudhësitë e … Read More

Të folurit… për të ndërtuar

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Fjalët e ëmbla janë si një huall mjalti, ëmbëlsi për shpirtin dhe ilaç për kockat”. Fjalët e Urta 16:24 Një autor anonim ka thënë se, fjalët mund të thyejnë dikë në njëmijë copa, por ato mund ta bashkojnë përsëri bashkë. Fjala, pjesa thelbësore e komunikimit mes nesh. Një tingull, disa tinguj, por me shumë ndikim te zemra jonë. Libri i … Read More