Jezusi dhe krizat e botës…

adminBibla, Dhiata e Re, Krishtlindja, Krishtlindja 20190 Comments

Shpresë në Tablonë e Madhe (titulli në origjinal) “…por, kur u mbush koha, Perëndia dërgoi Birin e tij, të lindur prej gruaje, të nënshtruar ligjit, që të shpengonte ata që ishin nën ligj, që ne të fitojmë birërinë.” Galatasve 4:4–5 Gjatë Krishtindjes së parë, sytë e të gjithë njerëzve ishin mbi Augustin, Cezarin cinik i cili kërkoi të bëhej një regjistrim … Read More

Shpaketimi i Sezonit të Festave

adminDhiata e Re, Krishtlindja, Krishtlindja 20190 Comments

Dhe ajo lindi djalin e saj të parëlindur, e mbështolli me pelena dhe e vendosi në një grazhd, sepse në han nuk kishte vend për ta. Luka 2:7 Gjatë krishtlindjes sonë të parë si një çift i martuar në Ilinoisin plot borë, Kerola dhe unë i ulëm shpenzimet tona duke bërë zbukurime për pemën nga letrat e paketimit të dhuratave apo … Read More

Gëzimi i Krishtlindjes në mes të hidhërimit

adminDhiata e Re, Krishtlindja 20190 Comments

Sepse unë jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as pushtetet, as fuqia dhe as gjërat e tashme as gjërat e ardhshme, as lartësitë, as thellësitë, as ndonjë tjetër krijesë, nuk do të mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë që është në Jezus Krishtin, Zotin tonë. Romakëve 8:38–39 Një nga përjetimet e mia më të … Read More