Kujt mbreti i këndojmë?

adminDhiata e Re, PashkaLeave a Comment

“Tani kini kujdes që zemrat tuaja të mos rëndohen nga të llupurit, nga të dehurit dhe nga preokupimet e kësaj jete; që ajo ditë të mos ju zërë në befasi. Sepse do të vijë si një lak mbi të gjithë ata që banojnë mbi faqen e mbarë dheut. Prandaj, rrini zgjuar dhe lutuni kurdoherë që të çmoheni të denjë të … Read More

Gëzimi që nuk mbaron…

adminDhiata e ReLeave a Comment

“Luftën e mirë e luftova, e përfundova vrapimin, e ruajta besimin. Pas kësaj më pret gati kurora e drejtësisë që Perëndia, gjykatësi i drejtë, do të ma japë atë ditë, dhe jo vetëm mua, por edhe gjithë atyre që presin me dashuri të shfaqurit e tij.” 2 Timoteut 4:7-8 Eshtë e diel në mbrëmje dhe bëhesh gati të flesh. Ke … Read More

Të zgjedhësh mes botës dhe shpirtit…

adminDhiata e ReLeave a Comment

“Ç’dobi do të ketë njeriu të fitojë gjithë botën, nëse më pas do të humbë shpirtin e vet? Ose çfarë mund të japë njeriu në shkëmbim të shpirtit të vet? Marku 8:36-37 Firence është një qytet i vogël në krahasim me qytetet e tjera të Europës. Por shumë i rëndësishëm për historinë e artit dhe qytetërimit të kontinentit të vjetër. … Read More

Krahasimi

adminDhiata e Re2 Comments

“Sepse nuk guxojmë të renditemi ose të krahasohemi me ata që e rekomandojnë veten e vet; por ata, duke matur veten e tyre dhe duke u krahasuar me veten e tyre, nuk kanë mend. Por ne nuk do të mburremi jashtë masës, po sipas masës së rregullës që caqet i caktoi Perëndia, sa të arrijmë deri te ju, Sepse ne … Read More

Duke rendur pas kohës

adminDhiata e ReLeave a Comment

Kujdesuni, pra, që të ecni me kujdes dhe jo si të marrët, por si të mençurit, duke e shfyrtësuar kohën, sepse ditët janë të mbrapshta. Prandaj mos u bëni të pakujdesshëm, por kuptoni cili është vullneti i Zotit. Efesianëve 5:15-17 Po lexoja një artikull që trajtonte temën e të bërit të disa gjërave të rëndësishme në të 30-tat. U kujtova … Read More