​Dhurata e Pranisë dhe Një Slitë e Kuqe

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

“Ja, virgjëresha do të mbetet shtatzënë dhe do të lindë një djalë, të cilit do t`i vënë emrin Emanuel (që do të thotë: “Zoti me ne”). Mateu 1:23 Herët në mëngjesin para Krishtlindjes, unë u turra te dritarja e dhomës sime të gjumit, me sytë e mëdhenj prej gjashtëvjeçareje që më shkëlqenin nga padurimi. Gjatë natës dëbora e bardhë kishte mbuluar … Read More

​Lajm i Mirë i Ditës së Krishtlindjes

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

“…sepse ecim nëpërmjet besimit dhe jo nëpërmjet vizionit.” 2 Korintasve 5:7 Historia më e paharrueshme e Krishtlindjes, ka qenë historia ime. Ishte Dita e Krishtlindjes së vitit 1957. Atë vit që pranova Jezusin si Zotin dhe Shpëtimtarin tim, u largova nga shtëpia për t’u bërë pjesë e një shkolle ushtarake me konvikt. Unë kalova brenda natës nga varësia te prindërit e … Read More

Udhëtimi i gjatë

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

Ja që disa dijetarë nga lindja arritën në Jeruzalem, duke thënë: “Ku është mbreti i Judenjve, që ka lindur? Sepse pamë yllin e tij në Lindje dhe erdhëm për ta adhuruar”. Mateu 2:1–2 Ky ishte udhëtimi më i gjatë në botë për dy të rinj. Kishin ngelur vetëm dy ditë të plota deri për Krishtlindje dhe ne akoma duhet të udhëtonim … Read More

Tradita të çuditshme, E vërtetë e pandryshueshme

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

Krishti është i njëjtë dje, sot e përjetë. Hebrenjve 13:8 Në Dhjetor të vitit 1993, unë vizitova për herë të parë Gjermaninë, duke kaluar nga ambienti i rehatshëm amerikan në një kulturë të panjohur europiane. Gjatë sezonit të Krishtlindjes, shteti tashmë mahnitës i Gjermanisë transformohet në një botë magjike çudirash. Unë kurrë nuk kisha parë pamje kaq magjike, tinguj dhe aroma … Read More