Tradita të çuditshme, E vërtetë e pandryshueshme

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

Krishti është i njëjtë dje, sot e përjetë. Hebrenjve 13:8 Në Dhjetor të vitit 1993, unë vizitova për herë të parë Gjermaninë, duke kaluar nga ambienti i rehatshëm amerikan në një kulturë të panjohur europiane. Gjatë sezonit të Krishtlindjes, shteti tashmë mahnitës i Gjermanisë transformohet në një botë magjike çudirash. Unë kurrë nuk kisha parë pamje kaq magjike, tinguj dhe aroma … Read More

​Koha e Duhur

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

“Por, kur u mbush koha, Perëndia dërgoi Birin e tij, të lindur prej gruaje, të nënshtruar ligjit.” Galatians 4:4 Vjeshta e vitit 1988 ishte periudha më sfiduese e jetës sime. Gruaja ime, Sheril dhe unë u transferuam nga Qyteti i Oklahomës për të marrë pjesë në trajnimin e SHTD (DTS). Unë mezi po prisja të studioja Fjalën e Zotit dhe ndërkohë … Read More

Jezusi dhe krizat e botës…

adminBibla, Dhiata e Re, Krishtlindja, Krishtlindja 2020Leave a Comment

Shpresë në Tablonë e Madhe (titulli në origjinal) “…por, kur u mbush koha, Perëndia dërgoi Birin e tij, të lindur prej gruaje, të nënshtruar ligjit, që të shpengonte ata që ishin nën ligj, që ne të fitojmë birërinë.” Galatasve 4:4–5 Gjatë Krishtindjes së parë, sytë e të gjithë njerëzve ishin mbi Augustin, Cezarin cinik i cili kërkoi të bëhej një regjistrim … Read More

Dhurata përfundimtare e papritur 

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

“Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme” Gjoni 3:16. Papritur, një mbrëmje të zakontë Nëntori, topi im i vjetër i basketbollit u ça. E kisha ngjitur me pullë dy herë, ndaj dukej çuditshëm kur përplasej në tokë, kështu që nuk bëhej … Read More

​Dhurata më e madhe!

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

Le të falënderojmë Perëndinë për dhuratën e tij të patregueshme! 2 Korintasve 9:15 Ishte viti im i parë i kolegjit dhe unë mezi po prisja të shkoja në shtëpi për Krishtlindje. Gjatë gjithë semestrit shoqja ime e dhomës dhe unë bëmë fotografi me aparatin e saj profesional. Aparati im ishte fare i vogël dhe unë ëndërroja të bëja fotografi më të … Read More