​Fëmijët dhe Barinjtë

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

“Sepse sot në qytetin e Davidit lindi për ju një Shpëtimtar, që është Krishti, Zoti. Dhe kjo do t`ju vlejë si shenjë: ju do të gjeni një fëmijë të mbështjellur me pelena, të shtrirë në një grazhd”. Dhe menjëherë engjëllit iu bashkua një shumicë e ushtrisë qiellore, që lëvdonte Perëndinë, duke thënë: Lavdi Perëndisë në vendet më të larta, dhe … Read More

​Përbërësi i Veçantë

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

“Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme.” Gjoni 3:16 Nëse jeni duke kërkuar ide për dhuratat e këtij viti, ndoshta mund të merrni në konsideratë shurupin e panjës. Ne bënim shpesh shurup panje, në kohën kur jetonim me prindërit në … Read More

Një Krishtlindje e Varfër Plot Gëzim

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

“Por engjëlli u tha atyre: “Mos druani, sepse unë po ju lajmëroj një gëzim të madh për të gjithë popullin; sepse sot në qytetin e Davidit lindi për ju një Shpëtimtar, që është Krishti, Zoti.” Luka 2:10–11 Krishtlindja 2007 në Harare, Zimbabve, ishte më e jashtëzakonshmja për ne. Ekonomia e atij vendi po luftonte t’i mbijetonte hiperinflacionit atë vit (354 milion përqind … Read More

Një Krishtlindje Këngësh

adminDhiata e Vjeter, KrishtlindjaLeave a Comment

Sepse na ka lindur një fëmijë, një djalë na është dhënë. Mbi supet e tij do të mbështetet perandoria dhe do të quhet Këshilltar i admirueshëm, Perëndi i fuqishëm, Atë i përjetshëm, Princ i paqes. Isaia 9:5 Historia ime e Krishtlindjes ka vargje dhe melodi. Kur isha fëmijë mua më pëlqenin këngët për foshnjën Jezus “Diku në një Grazhd” dhe … Read More

Jashtë Egjiptit

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

“Ne e kemi edhe më të vërtetuar fjalën profetike, të cilës bëni mirë t’i kushtoni kujdes, si një kandil që ndriçon në një vend të errët, derisa të zbardhë dita dhe ylli i dritës të lindë në zemrat tuaja.”  2 Pjetrit 1:19 -Babi, a arritëm? Kishte qenë një udhëtim i gjatë dhe i ftohtë. Motra dhe vëllai i tij po flinin … Read More