Besimi dhe të papriturat e jetës

Lavdi KaroshiDhiata e VjeterLeave a Comment

“Ki besim tek Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështet në gjykimin tënd; pranoje në të gjitha rrugët e tua, dhe ai do të drejtojë shtigjet e tua.” Fjalët e Urta 3:5-6 Rreth 12 vjet më parë e gjeta veten në një situatë të papritur.  Unë doja t’i besoja Zotit për ndodhitë e papritura në jetën time, por nuk … Read More

Gruaja e rinisë… dhe litarët e mëkatit!

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Qoftë i bekuar burimi yt dhe gëzohu me nusen e rinisë sate… Pse vallë, biri im, të biesh në dashuri me një grua që ka shkelur kurorën dhe të rrokësh gjirin e një të huaje? Sepse rrugët e njeriut janë gjithnjë përpara syve të Zotit, dhe ai vëzhgon të gjitha shtigjet e tij. I pabesi zihet nga vetë paudhësitë e … Read More

Të folurit… për të ndërtuar

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Fjalët e ëmbla janë si një huall mjalti, ëmbëlsi për shpirtin dhe ilaç për kockat”. Fjalët e Urta 16:24 Një autor anonim ka thënë se, fjalët mund të thyejnë dikë në njëmijë copa, por ato mund ta bashkojnë përsëri bashkë. Fjala, pjesa thelbësore e komunikimit mes nesh. Një tingull, disa tinguj, por me shumë ndikim te zemra jonë. Libri i … Read More