Mbreti i ringjallur: Një mundësi për t’ia filluar nga e para…

adminDhiata e Re, Pashka1 Comment

Tani ditën e parë të javës, shumë herët në mëngjes, ato me gra të tjera shkuan te varri, duke sjellë erërat e mira që kishin përgatitur. Dhe gjetën që guri ishte rrokullisur nga varri. Por, kur hynë, nuk e gjetën trupin e Zotit Jezus. Dhe, ndërsa ishin shumë të hutuara nga kjo, ja, iu paraqitën atyre dy burra të veshur … Read More

Një mbret i vdekur: Heshtja dëshpëruese e së shtunës

adminDhiata e Re, Pashka0 Comments

Si do ishte krishtërimi nëse historia mbaronte të shtunën? Autorët e ungjijve kanë shkruar qindra detaje mbi të premten e Jezusit. Jezusi tradhëtohet. Arrestohet. Sorollatet sa nga një “gjyq” në tjetrin. Tallet. Pështyhet. Goditet. Rrihet. Dënohet. Nxirret jashtë qytetit. Si një kriminel. Vihet në kryq. Deri të fryma e fundit. Varrit, një tip shpelle e vogël sipas riteve të kohës, … Read More

Një Mbret që vdes… për ne!

adminDhiata e Re, Pashka0 Comments

“Askush s’ka dashuri më të madhe nga kjo: të japë jetën e vet për miqtë e tij.” Ungjilli i Gjonit 15:3 Është e premte. Mbretit, Jezusit, pak ditë më parë po i këndonin. Pak ditë më parë, të gjithë e dëgjonin me vëmendje dhe habiteshin nga mençuria dhe drejtësia e Tij. Veç pak ditë më parë ia shtruan rrugën me … Read More

Lutja e Mbretit… për t’u kopjuar!

adminDhiata e Re, Pashka0 Comments

Ishte darka e së enjtes. Por jo e një të enjteje dosido, por e së enjtes, në të cilën do të hahej darka e të Ndormëve që quhej Pashkë. Dita, ashtu sikurse edhe gjithë java, kishte qenë shumë e ngarkuar. Drama pritej të arrinte finalen nga momenti në moment. Kishte disa kohë tashmë që krerët e priftërinjve dhe skribët kërkonin … Read More

Ejani në dasmë!

adminDhiata e Re, Pashka0 Comments

Dhe Jezusi, nisi përsëri t’u flasë atyre me shëmbëlltyra… “Mbretëria e qiejve i ngjan një mbreti, i cili përgatiti dasmën e të birit. Dhe dërgoi shërbëtorët e vet për të thirrur të ftuarit në dasmë, por ata nuk deshën të vijnë… Atëherë u tha shërbëtorëve të vet: “Dasma është gati, por të ftuarit nuk ishin të denjë. Shkoni, pra, në … Read More