Të zgjedhësh mes botës dhe shpirtit…

adminDhiata e Re0 Comments

“Ç’dobi do të ketë njeriu të fitojë gjithë botën, nëse më pas do të humbë shpirtin e vet? Ose çfarë mund të japë njeriu në shkëmbim të shpirtit të vet? Marku 8:36-37 Firence është një qytet i vogël në krahasim me qytetet e tjera të Europës. Por shumë i rëndësishëm për historinë e artit dhe qytetërimit të kontinentit të vjetër. … Read More

Jeta pas kësaj jete…

adminDhiata e Re0 Comments

“… sepse ky trup që prishet duhet të veshë mosprishjen dhe ky ivdekshëm të veshë pavdekësinë. Edhe ky trup që prishet, kur të veshë mosprishjen, edhe ky i vdekshëm kur të veshë pavdekësinë, atëherë do të realizohet fjala që është shkruar: “Vdekja u përpi në fitore.” O vdekje, ku është gjëmba jote? O ferr, ku është fitorja jote? Edhe gjëmba … Read More

Kalojmë te bregu matanë!

adminDhiata e Re1 Comment

  “Tani po atë ditë, si u ngrys, u tha atyre: “Kalojmë te bregu matanë!” Marku 4:35 Jezusi sapo u ka shpjeguar ndjekësve të tij shëmbëlltyrën e farës së sinapit (Marku 4). Pastaj po atë ditë (duket një ditë e ngjeshur) si u ngrys, u tha atyre: “kalojmë te bregu matanë!” Ndjekësit hipën në një barkë me Jezusin. Dhe erdhi … Read More