​Lajm i Mirë i Ditës së Krishtlindjes

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

“…sepse ecim nëpërmjet besimit dhe jo nëpërmjet vizionit.” 2 Korintasve 5:7 Historia më e paharrueshme e Krishtlindjes, ka qenë historia ime. Ishte Dita e Krishtlindjes së vitit 1957. Atë vit që pranova Jezusin si Zotin dhe Shpëtimtarin tim, u largova nga shtëpia për t’u bërë pjesë e një shkolle ushtarake me konvikt. Unë kalova brenda natës nga varësia te prindërit e … Read More

Udhëtimi i gjatë

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

Ja që disa dijetarë nga lindja arritën në Jeruzalem, duke thënë: “Ku është mbreti i Judenjve, që ka lindur? Sepse pamë yllin e tij në Lindje dhe erdhëm për ta adhuruar”. Mateu 2:1–2 Ky ishte udhëtimi më i gjatë në botë për dy të rinj. Kishin ngelur vetëm dy ditë të plota deri për Krishtlindje dhe ne akoma duhet të udhëtonim … Read More

Tradita të çuditshme, E vërtetë e pandryshueshme

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

Krishti është i njëjtë dje, sot e përjetë. Hebrenjve 13:8 Në Dhjetor të vitit 1993, unë vizitova për herë të parë Gjermaninë, duke kaluar nga ambienti i rehatshëm amerikan në një kulturë të panjohur europiane. Gjatë sezonit të Krishtlindjes, shteti tashmë mahnitës i Gjermanisë transformohet në një botë magjike çudirash. Unë kurrë nuk kisha parë pamje kaq magjike, tinguj dhe aroma … Read More

​Koha e Duhur

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

“Por, kur u mbush koha, Perëndia dërgoi Birin e tij, të lindur prej gruaje, të nënshtruar ligjit.” Galatians 4:4 Vjeshta e vitit 1988 ishte periudha më sfiduese e jetës sime. Gruaja ime, Sheril dhe unë u transferuam nga Qyteti i Oklahomës për të marrë pjesë në trajnimin e SHTD (DTS). Unë mezi po prisja të studioja Fjalën e Zotit dhe ndërkohë … Read More

Një Krishtlindje Zhgënjyese

adminDhiata e Re, Krishtlindja0 Comments

“…Dhe ai që beson në Të nuk do të turpërohet aspak.” 1 Pjetrit 2:6 Unë u rrita në një shtëpi me tre vëllezër, tre motra dhe mamin me babin, duke bërë kështu një total prej nëntë personash (me vetëm një tualet). Ne nuk kishim shumë gjëra materiale, por Krishtlindja ishte gjithmonë, në mënyrë mahnitëse, një kohë me një numër të pabesueshëm … Read More