Një mbret i vdekur: Heshtja dëshpëruese e së shtunës

adminDhiata e Re, PashkaLeave a Comment

Si do ishte krishtërimi nëse historia mbaronte të shtunën? Autorët e ungjijve kanë shkruar qindra detaje mbi të premten e Jezusit. Jezusi tradhëtohet. Arrestohet. Sorollatet sa nga një “gjyq” në tjetrin. Tallet. Pështyhet. Goditet. Rrihet. Dënohet. Nxirret jashtë qytetit. Si një kriminel. Vihet në kryq. Deri të fryma e fundit. Varrit, një tip shpelle e vogël sipas riteve të kohës, … Read More

Kujt mbreti i këndojmë?

adminDhiata e Re, PashkaLeave a Comment

“Tani kini kujdes që zemrat tuaja të mos rëndohen nga të llupurit, nga të dehurit dhe nga preokupimet e kësaj jete; që ajo ditë të mos ju zërë në befasi. Sepse do të vijë si një lak mbi të gjithë ata që banojnë mbi faqen e mbarë dheut. Prandaj, rrini zgjuar dhe lutuni kurdoherë që të çmoheni të denjë të … Read More

Cili është ky… mbret?

adminDhiata e Re, PashkaLeave a Comment

“I thoni bijës së Sionit: Ja po të vjen mbreti yt, zemërbutë… Dhe kur ai hyri në Jerusalem, gjithë qyteti u ngrit në këmbë dhe tha: “Kush është ky?” Mateu 21: 5, 10 Tirana me rrugë periferike bosh. Asnjë makinë në qarkullim. Të gjithë duke ecur në këmbë. Pastaj rradhë të gjata pritjeje. Orë të tëra duke pritur vizitorin e … Read More