Ku është Perëndia në dhimbje?

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Veshi im kishte dёgjuar pёr ty, por tani syri im tё ka parё!” Jobi 42:5 Edhe atё ditё, si shumё ditё tё tjera, ishim nё spital. Shpeshherё i referoheshim spitalit si shtёpia jonё e dytё. Pёrveç vizitave tё shumta qё kisha, ajo ditё kishte dhe pritje plot ankth pёr pёrgjigjen e skanerit. Sa herё kishte momente tё tilla, ditёt ose … Read More

Kur e fton Perëndinë në lagjen tënde…

adminDhiata e ReLeave a Comment

“Besimi është siguria e gjërave që shpresohen, bindja  e gjërave që nuk shihen” Hebrenjve 11:1 Para 10 viteve familja jonë u zhvendos nga Budapesti në Tiranë. Eshtë e kotë të them rëndesën në zemrën time kur lamë atë lagje të bukur, me qershitë dhe kumbullat që kishin lidhur kokrrat e ishin afër vjeljes. Ndonjëherë më dukej si një shaka e … Read More

Një Perëndi At! 

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Mos ki frikë, sepse unë jam me ty, mos e humb, sepse unë jam Perëndia yt. Unë të forcoj dhe njëkohësisht të ndihmoj dhe të mbaj me dorën e djathtë të drejtësisë sime.” Isaia 41:10 Temperaturat e ulëta të atyre ditëve kishin ngrirë gjithçka. Rrugët ishin gjithë akull. Bora kur shkelej bënte krrrrkkkkrr, sikur po thyhej akull nga rëndesa e … Read More

Dy ftesa të pa rezistueshme

adminDhiata e Vjeter2 Comments

“Dituria ka ndërtuar shtëpinë e saj, ka gdhendur shtatë shtyllat e saj. Ka vrarë kafshët e saj, ka përzier verën e saj dhe shtruar tryezën e saj. Ka dërguar jashtë shërbëtoret e saj; nga vendet më të larta të qytetit ajo thërret: “Ai që është budalla të vijë këtu!”. Atij që i mungon gjykimi i thotë: “Ejani, hani nga buka … Read More