Krishtlindje në hemisferën tjetër

adminDhiata e Re, KrishtlindjaLeave a Comment

“[Jezus Krishtin], i cili, edhe pse ishte në trajtë Perëndie, nuk e çmoi si një gjë ku të mbahej fort për të qenë barabar me Perëndinë, por e zbrazi veten e tij, duke marrë trajtë shërbëtori, e u bë i ngjashëm me njerëzit…” Filipianëve 2:6–7 Krishtlindjen e kaluar, unë dhe familja ime provuam si ishte jeta në një hemisferë tjetër. Familja … Read More

Ne, të persekutuarit?

adminBibla, Dhiata e ReLeave a Comment

“Por në të gjitha këto gjëra ne jemi më shumë se fitimtarë për hir të atij që na deshi.” Romakëve 8:37 Të krishterë koptikë me kokë të prerë në plazh. Besimtarëve në Rusi do t’ju hiqet liritë e besimit. Të krishterët sirianë të përzënë nga shtëpitë e tyre. Lajmet e këqija na bombardojnë. Dhe si shtesë, për shkak të luftës … Read More

Një mësim nga lojrat olimpike

adminDhiata e ReLeave a Comment

“Bëni çdo gjë pa u ankuar dhe pa kundërshtime, që të jeni… bij të Perëndisë pa të meta në mes të një brezi të padrejtë dhe të çoroditur, në mes të të cilit ju ndriçoni si pishtarë në botë.” Si? “…duke e mbajtur lart fjalën e jetës”. Pse? “që unë të kem me se të krenohem në ditën e Krishtit, … Read More