Dy ftesa të pa rezistueshme

adminDhiata e Vjeter2 Comments

“Dituria ka ndërtuar shtëpinë e saj, ka gdhendur shtatë shtyllat e saj. Ka vrarë kafshët e saj, ka përzier verën e saj dhe shtruar tryezën e saj. Ka dërguar jashtë shërbëtoret e saj; nga vendet më të larta të qytetit ajo thërret: “Ai që është budalla të vijë këtu!”. Atij që i mungon gjykimi i thotë: “Ejani, hani nga buka … Read More

Nxitja e mundimshme e të mësuarit

adminDhiata e VjeterLeave a Comment

“Zemra e njeriut të matur fiton dituri, edhe veshi i të urtëve kërkon diturinë.” Fjalët e Urta 18:15 “Katër të rinjve Perëndia u dha njohuri dhe mend në gjithë letërsinë dhe diturinë; dhe Danieli fitoi njohuri për çdo lloj vegimi dhe ëndrre. Në mbarim të kohës së caktuar nga mbreti që t’ia çonin këta të rinj, kreu i eunukëve i … Read More

Duke rendur pas kohës

adminDhiata e ReLeave a Comment

Kujdesuni, pra, që të ecni me kujdes dhe jo si të marrët, por si të mençurit, duke e shfyrtësuar kohën, sepse ditët janë të mbrapshta. Prandaj mos u bëni të pakujdesshëm, por kuptoni cili është vullneti i Zotit. Efesianëve 5:15-17 Po lexoja një artikull që trajtonte temën e të bërit të disa gjërave të rëndësishme në të 30-tat. U kujtova … Read More